Lufthansa
floodland napsal(a):Swiss. Už kvůli A220. Ale ono je v poslední době skoro všechno už lepší než LH.
A nejlepší je, když to pro Swiss letí Air Baltic. Stejný letadlo a hezčí letušky. :)
Letos házel Swiss docela pěkný ceny... úroveň se za mě od LH moc neliší, ale ZRH je fajn na přestupování... nevýhoda je roaming (ale zas je free wifi) i celkem drahé občerstvení, salonky nic moc...
Tak ta nevýhoda švýcarských letišť se dá snadno vyřešit, když všemožní prodejci eSIM nabízejí tu 1 GB zdarma, onde za dolar...
Ala napsal(a):Ahoj, díky moc všem, jde mi samozřejmě především o ten dlouhý let, hodinu po Evropě a krátký přestup zvládnu jakkoli, to není podstatné. Nakonec asi i ten Swiss přes ZRH mi vychází líp časově. Jsem v situaci, že jsem si koupila letenky s Lufthansou, ale trochu posunuli časy, tak bych měla mít možnost si udělat změnu.
JJ, také jsem měla hodinu po Evropě (PRG_MUC) - LH vyrobila zpoždění 2,5 hod., navazující dlouhý uletěl. :D Ale kompenzace bez problému, proplacení nákladů za všechno možné taky.
Jen hlásím, že nakonec to dopadlo tak, že na Swiss bylo možné přehodit jen zpáteční let, ale pro let tam mi šikovný a ochotný agent Lufthansy našel jinou možnost a přehodil mi to na Singapore Airlines, takže jsem spokojená.
Pokud by se dalo LAX vyměnit za SFO, tak na A350 by tam od jara měla lítat Allegris kabina. V rezervačním systému Lufthansy to je jasně vyznačeno. :)
Vynechání posledních 1-2 segmentů - prosím o radu zkušenější. Za měsíc poletím s Brussels Airlines/Lufthansa z Varšavy do Toga. Z Varšavy proto, že to bylo suverénně nejlevnější. Zpět letím LFW-BRU-MUC-WAW. Cesta vlakem/autobusem z Varšavy je celkem opruz, jednodušší by bylo ukončit cestu v Mnichově a dojet vlakem, nebo z Bruselu se Smartwings do Prahy (luxusní čas, přijatelná cena). Je možné ukončit cestu takto předčasně? Budu mít jenom příručák. Mám to někde hlásit - Transfer Desk?? Zaznamenal jsem, že Lufthansa přepočítává cenu podle skutečně ukončeného letiště a soudně už i vymáhala rozdíl. Nebo sehrát divadlo, že je mi špatně a nemůžu dál letět? Díky moc předem.
Bez problemu se muzes na zpatecni ceste jen s prirucakem potajmu vytratit jiz v MUC a pak z Freisingu pokracovat Bavorskym expresem smer Cechy.
Pridanim Smartwings letu bych si asi vylet nekazil.
Se soudnim vymahanim jsem se zatim nesetkal. Kdyztak muzes pripojit link, co se stalo, deje.
V dobe koupe to bylo jeste levnejsi z WAW nez z KRK, jestli ses dival?
Díky! Právě cesta z Freisingu vlakem by se mi líbila nejvíc. Takže potichu se vytratit, nic nikomu nehlásit?
To soudní vymáhání se týkalo případu, kdy dotyčný letěl s LH a měl tedy docela dost drzosti, že z mezipřistání si koupil letenku přímo u LH jinam, čímž bylo evidentní obcházení tarifních podmínek. Něco o tom je tu https://meilenoptimieren.com/flu...en-lassen/
KRK bylo trošku dražší než WAW, pro mě z Liberecka je logisticky srovnatelné WAW a KRK
Nemělo by se nic stát. Jen bych si vyhnul bookování letu z Mnichova nebo z Bruselu u Lufthansy. A pokud už ano, ne pod stejný FFP.
já teda párkrát s LH už skiplegoval s biz farem a pak koupil separátku v ecu a přidal stejný FFP senatora, myslím si, že dokud tam není pattern každý měsíc a částky v hodnotách statisíc, tak má Lufthansa daleko závaznější problémy na řešení.